Vilka är de faktorer som påverkar den hydraulventil tätning prestanda?

Vilka är de faktorer som påverkar den hydraulventil tätning prestanda?

Den främsta orsaken till skador på elementet tätning är föroreningar i drivmedlet. Dessa föroreningar är slipat mellan tätande elementen kan orsaka läckage av ventilen. Därför främmande länder har föreslagit motsvarande nivå av hydrauliska komponenter, hydraulisk ventil bör användas med lämplig noggrannhet av filtret. De tror att 5μM oljepump tätning komponenter, om filter noggrannhet 3 / μM filter, livet kan vara jämfört med 10μM öka 10 gånger.

Men hydrauliska stöd ventilen, arbetsmiljön är mycket dålig. I kol gruvdrift ansiktet, slangar total längd på mer än 1000 meter, kontakt jack upp till mer än 4000, tanken utan särskilda dammsäkert faciliteter. I området i närheten finns det en massa flytande föroreningar i emulsionen, i kolumnen cylindern och ventilkammaren, lämnar mer kol, hydraulventil rock och järn. I spolen och ventil sätet, eftersom öppning och stängning mer frekvent, hög vätska flow rate, misslyckas tätningen snart. Praxis har visat att det är mycket svårt att minska föroreningar föroreningar i hydraulsystemet av stödsystemet. Det förutsågs att högtryck filtret användes i emulsion pumpstationen och ett litet filter lades vid ingången till varje monter. Men i arbete snabbt blockerade, hydraulisk ventil bildandet av uttorkningen.

Däremot, med utvecklingen av hydrauliska stöd teknik. Användning av ventilen prestanda och ventil livslängd av de föreslagna högsta krav. hydraulventil livet av ventilen för närvarande mäts genom att det totala flödet av emulsionen passerar genom test ventilen och antalet ventilöppning och stängningstider enligt villkoren i ett filter med en 120 mesh och en magnetiskt filter. Men i själva verket inomhus typ prov och de faktiska resultaten av den faktiska skillnaden mellan stort. Nu många länder i form av experimentell, ökade utsläppsbegränsande krav, lägga några i emulsionen i lämpligt kol och några mekaniska orenheter.

Därför behovet av att använda en ny typ, utsläppsbegränsande förmåga, hydraulventil lämpar sig för underjordisk arbetsvillkor av tätningen.